Ingredienten:
2 kopjes droge adzukibonen een nacht of minstens 4 uur geweekt
2 eetlepels avocado- of olijfolie. Je kunt ghee of boter gebruiken als je niet veganistisch bent
6 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel gemberwortel fijngehakt of geraspt
1 blik in blokjes gesneden tomaten of vers
1 blik kokosmelk
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel rode chilivlokken
1/4 kopje gehakte verse koriander
1 limoen uitgeperst
zeezout of roze zout naar smaak
Bereidingswijze:
Week adzukibonen een nacht of minimaal 4 uur in water.
Bonen afgieten en afspoelen.
Plaats de afgespoelde bonen in een grote pan op hoog vuur, vul de pan met water tot de bonen minstens 2,5 cm water boven zich hebben. Breng aan de kook, dek af, zet het vuur laag tot medium-laag en laat 1 uur sudderen of tot de bonen gaar zijn. Giet af en zet opzij.
Voeg in een grote pan of koekenpan op middelhoog vuur olie, knoflook en gember toe. Bak gember en knoflook gedurende 5 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Voeg tomaten, kokosmelk, komijn, koriander, kurkuma, rode chilivlokken en adzukibonen toe. Zet het vuur hoog, breng aan de kook, dek af, zet het vuur laag tot middellaag en laat 10 minuten sudderen.
Roer koriander en limoensap erdoor. Zout naar smaak.