Ingrediënten
3 zakken (elke 7,5 oz of 212 g) Anaheim, California Red Chiles of Chile Seco del Norte (mild)
Opmerking: als je van een medium tot hete smaak houdt, kun je 1 zak vervangen door Guajillo Dried Red Chile. De chilipepers moeten taai zijn, maar toch enigszins buigbaar zonder verkleuring of lichte vlekken. Ze moeten ook uniform van kleur zijn en gelijkmatig gedroogd.
1 kopje gedroogde sjalotten
1 kopje gedroogde knoflook
1 kopje gedroogde gember
1 kopje zwarte karwijzaad (Nigella-zaad)
1 kop uienzaden (Ajwain)
1 kop Korianderzaad
1 Eetlepel kaneel
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 Eetlepel Ethiopische basilicum
1 Eetlepel zwarte kardemom
1 Eetlepel fenegriek
1 Theelepel wijnruitzaad
1 Theelepel gemalen nootmuskaat
Instructies
Reinig de rode pepers onder stromend water om stof en vuil te verwijderen, dep ze vervolgens en laat ze aan de lucht drogen totdat ze helemaal droog zijn. (overnachting)
Snijd de stelen en splijt de chilipepers langs de zijkant en verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Draag handschoenen als je een gevoelige huid hebt, om te voorkomen dat de oliën op je handen komen.
Als je van hete en pittige smaken houdt, laat dan een paar van de zaadjes erin terwijl je de pepers verwijdert.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en braad tot het geurig begint te worden.
Roer af en toe ongeveer 5 minuten. Dit zal helpen om de natuurlijke olie en het aroma vrij te maken. Niet verbranden om een zure smaak te voorkomen.
Breng het over in een kom en laat het volledig afkoelen.
Leg elke specerij apart in de koekenpan en rooster ze tot ze geurig zijn. Schud de pan regelmatig om aanbranden te voorkomen. Haal het eruit en laat het volledig afkoelen met de rest van de chilipeper.
Maal, eenmaal afgekoeld, de gecombineerde chilipepers en hele kruiden in een kruiden- of koffiemolen.
Zeef het poeder en verwerk de resterende brokken tot er alleen een fijn poeder overblijft.
Doe alle ingrediënten in een mengkom en klop door elkaar. Bewaar de Berbere maximaal 1 jaar in een luchtdichte verpakking.