Oi muchim, Koreaanse spicy komkommer bijsalade

Ingredienten:

10 cocktailkomkommers –  in rondjes van 1cm gesneden

1 Eetlepels rijstwijnazijn

1 ½ theelepel zeezout

Dressing

2 eetlepels rijstwijnazijn

2 theelepels gemalen Koreaanse chilipeper

2 theelepels suiker (Pro tip: Gebruik ongeraffineerde agavesuiker, palmbloesemsuiker of ’n beetje stevia)

2 teentjes knoflook – fijngehakt

2 theelepels geroosterde witte sesamzaadjes

2 theelepel geroosterde sesamolie

Bereiding

Doe de komkommerschijfjes in een grote kom en voeg het zeezout en 1 eetlepel rijstwijnazijn toe. Meng het door elkaar en laat het 30 minuten marineren. Voeg ondertussen alle ingrediënten voor de dressing toe aan een kleine kom en zet deze opzij.

Giet na 30 minuten het overtollige vocht uit de gemarineerde komkommers en spoel ze twee keer onder water. Proef een komkommer om te zien of hij te zout is en spoel hem indien nodig nog een keer af.

Voeg de dressing toe aan de ingemaakte komkommers en serveer direct.

Deel dit recept ✿

Schakel dus a.j.b. de adblocker uit voor de website