Ingrediënten voor +/- 4 personen:
+/- 100 gram kant en klare lupineboontjes uit pot (Altramuces)
1 rode paprika
1 groene paprika
1/2 limoen
Optioneel: Fijn zeezout naar smaak (let hier wel ontzettend mee op, want de lupineboontjes zijn al in zout water ingelegd, dus gebruik heel weinig of gebruik geen zout, proef eerst ’n lupineboontje en beslis dan of je nog wat extra zout wilt toevoegen of niet), gemalen witte en/of zwarte peper naar smaak
Optioneel: ’n scheutje lekkere olijfolie, ’n halve zoete ui in dunne halve maantjes gesneden
Voorbereiding:
Spoel de lupineboontjes onder koud water af en laat ze uitlekken op ’n schone doek
Snijd de paprika’s in wat rustieke strips
Pers het sap uit de limoen.
Voeg de peper toe aan het bakje met de lupineboontje.
Voeg eventueel nog ’n heel klein beetje zout toe naar smaak toe.
Meng de ingrediënten goed en serveer of zet in de ijskast voor later.
Leuk om te weten:
Lupineboontjes zijn ook heel rijk aan makkelijk opneembaar calcium en fosfor en bevatten tot 40% makkelijk verteerbaar eiwit.
1 thought on “Een bijsalade met lupineboontjes, groene en rode paprika”
Comments are closed.