Ingredienten en bereiding voor 1 Liter:
Zet ’n thee van 5 verse frambozenblaadjes en ’n stuk zoethout van ongeveer 10cm met 700ml water, (de zoethout zorgt ook voor ’n natuurlijke zoetheid) breng aan de kook en laat het voor tenminste 15 minuten trekken. En laat het daarna afkoelen.
Was ondertussen ’n citroen (Het liefst ’n onbespoten citroen)
Maak sap van 250 gram frambozen met ’n (staaf)mixer en zeef het sap daarna door ’n fijne zeef of maak het sap met ’n slow juicer.
Haal de frambozenblaadjes uit de thee en voeg ’n stuk of 10 ijsblokjes toe.
Snij de citroen door de helft en pers 1 helft als sap in de ijsthee en snij de andere helft in partjes en voeg de partjes toe aan de ijsthee. Voeg de frambozensap toe aan de ijsthee en zet de frambozen ijsthee daarna in de koelkast voor gebruik.
Optioneel: ’n hibiscus calyx of bloem, ’n stengel engelwortel en ’n stukje rabarber meetrekken in de thee.