Peruaanse stoofpot met olluco, aardappel en tuinbonen

Ingredienten:

2 eetlepels olie naar keuze
½ kopje fijngehakte ui
1 theelepel gehakte knoflook
1 eetlepel gemalen chilipeper
1 ½ liter bouillon
½ kilo ollucos in reepjes gesneden
3 geschilde aardappelen, in stukjes
¾ kopje verse gepelde tuinbonen
100 gram verkruimelde verse kaas of kaasvervanger
2 eieren of eivervanger
½ kopje gecondenseerde melk zonder suiker of ¼ kopje melkpoeder of melkvervanger
koriander en peterselie gehakt
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper. Voeg anderhalve liter bouillon toe.
Voeg de ollucos en de aardappelen toe en kook afgedekt op laag vuur gedurende acht minuten. Voeg de bonen toe en kook nog twee minuten.
Voeg de verse kaas en de losgeklopte eieren toe en kook gedurende een minuut.
Haal van het vuur en voeg gecondenseerde melk, koriander en peterselie toe en maak eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Bronnen:

https://odysee.com/@TasteMade:d

https://jouw.goednieuwsjournaal.nl/het-iets-voedzamere-broertje-van-de-gewone-aardappel-en-andere-interessante-knollen/


Deel dit recept ✿

Schakel dus a.j.b. de adblocker uit voor de website