Olijvensalade met walnoot:
Ingredienten:
1 pot groene olijven zonder pit, uitgelekt en eventueel nog wat extra geplet.
1 gegrilde rode paprika, ontveld en in stukken gesneden (Kan evt ook uit pot kant en klaar.)
1 handje vol (verse) walnoten, gehakt
Vinaigrette van 2 eetlepels 1e persing olijfolie, 1 eetlepel rode wijn azijn en 1 theelepel granaatappelmelasse, 1/2 theelepeltje gemalen zwarte peper en indien gewenst 1/4 theelepetje paprikapoeder en ’n mespuntje gemalen chili poeder. Of als je het echt pittig wilt nog ’n paar chilipepertjes uit pot er doorheen
Optioneel: Handje vol gehakte bladpeterselie en handje vol dungesneden zoete uien ringen
Methode: Meng ingedienten samen met elkaar en serveer op ’n mooi bordje. Blijft afgesloten in ’n vershoudbak tenminste ’n week goed in de koelkast
Olijvensalade met knoflook, verse peterselie en verse munt:
Ingredienten:
1 pot groene olijven zonder pit, uitgelekt en eventueel nog wat extra geplet
1 flinke hand vol verse gehakte bladpeterselie
Enkele blaadjes fijngehakte verse munt, niet te veel, ’n stuk of 2 a 3 is wel voldoende
2 a 3 teentjes verse zoete knoflook, geplet en fijngehakt
Vinaigrette van 2 eetlepels 1e persing olijfolie, 1 eetlepel rode wijn azijn en 1 theelepel granaatappelmelasse, 1/2 theelepeltje gemalen zwarte peper. In plaats van de wijn azijn kan je ook het sap nemen van ongeveer ’n kwart citroen
Methode: Meng ingedienten samen met elkaar en serveer op ’n mooi bordje. Blijft afgesloten in ’n vershoudbak tenminste ’n week goed in de koelkast
Lekker met andere tapas zoals ’n lupineboontjes salade, Griekse spliterwten “hummus” met geroosterde pijnboompitten, smeerseltjes zoals de opgeklopte olijfolie kruidenboter en stokbrood