2 soorten Turkse olijvensalade – Zeytin salatasi

Olijvensalade met walnoot:

Ingredienten:

1 pot groene olijven zonder pit, uitgelekt en eventueel nog wat extra geplet.

1 gegrilde rode paprika, ontveld en in stukken gesneden (Kan evt ook uit pot kant en klaar.)

1 handje vol (verse) walnoten, gehakt

Vinaigrette van 2 eetlepels 1e persing olijfolie, 1 eetlepel rode wijn azijn en 1 theelepel granaatappelmelasse, 1/2 theelepeltje gemalen zwarte peper en indien gewenst 1/4 theelepetje paprikapoeder en ’n mespuntje gemalen chili poeder. Of als je het echt pittig wilt nog ’n paar chilipepertjes uit pot er doorheen

Optioneel: Handje vol gehakte bladpeterselie en handje vol dungesneden zoete uien ringen

Methode: Meng ingedienten samen met elkaar en serveer op ’n mooi bordje. Blijft afgesloten in ’n vershoudbak tenminste ’n week goed in de koelkast


Olijvensalade met knoflook, verse peterselie en verse munt:

Ingredienten:

1 pot groene olijven zonder pit, uitgelekt en eventueel nog wat extra geplet

1 flinke hand vol verse gehakte bladpeterselie

Enkele blaadjes fijngehakte verse munt, niet te veel, ’n stuk of 2 a 3 is wel voldoende

2 a 3 teentjes verse zoete knoflook, geplet en fijngehakt

Vinaigrette van 2 eetlepels 1e persing olijfolie, 1 eetlepel rode wijn azijn en 1 theelepel granaatappelmelasse, 1/2 theelepeltje gemalen zwarte peper. In plaats van de wijn azijn kan je ook het sap nemen van ongeveer ’n kwart citroen

Methode: Meng ingedienten samen met elkaar en serveer op ’n mooi bordje. Blijft afgesloten in ’n vershoudbak tenminste ’n week goed in de koelkast

Lekker met andere tapas zoals ’n lupineboontjes salade, Griekse spliterwten “hummus” met geroosterde pijnboompitten, smeerseltjes zoals de opgeklopte olijfolie kruidenboter en stokbrood


Deel dit recept ✿

Schakel dus a.j.b. de adblocker uit voor de website