Zelfgemaakte loempiasaus zonder suiker

Ingredienten voor +-500ml:

400ml water

2 eetlepels chilivlokken of stamp zelf enkele gedroogde chili’s fijn

Sap of fijnhaksel van ’n geschilde verse gember ter grootte van +- 1 duimvingerkootje

1 theelepeltje stevia

2 theelepeltjes (ongeraffineerd) zout

Eventueel nog 1 a 2 theelepeltjes paprikapoeder voor extra kleur en smaak

2 eetlepels maiszetmeel of aardappelzetmeel of arrowroot, met roeren verdund in +-50ml koud water.

Bereiding:

Breng het water aan ’n lichte kook

Pers het sap uit het stukje verse gember door het fijn te raspen en de rasp uit te knijpen in ’n kommetje in de palm van je hand. Of schil de gember en snijd het fijn en voeg het op die manier toe als jou dat lekkerder lijkt. Het kan beiden in ieder geval.

Zet het pannetje met het licht kokend water op de laagste stand en voeg er de gedroogde chilivlokken aan toe. Roer eventjes ’n paar keer zachtjes rond en voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe behalve het maiszetmeel of aardappelzetmeel papje.

Laat het eventueel al roerend ’n paar minuten trekken en voeg vervolgens al roerend het aardappelzetmeel papje toe en laat het even z’n werk doen om in te dikken. Als je het niet dik genoeg vind dan kan je er nog wat van bij voegen.

Zet nu het fornuis uit en giet het in de container waar je het wilt bewaren. Laat het afkoelen en bewaar het vervolgens in de ijskast.


Deel dit recept ✿

Schakel dus a.j.b. de adblocker uit voor de website