Ingrediënten voor 4 personen
400 gram rigatone of andere pasta
400 gram bladeren van komkommerkruid (Borago/Bernagie)
8 eetlepels olijfolie
100 milliliter Groentebouillon
versgemalen peper
4 eetlepels geraspte pecorino romano
Kook de pasta in ruim kokend water met zout al dente.
Bernagie afspoelen, droogschudden en blaadjes van de stelen halen. Houd een paar blaadjes apart voor de garnering en blancheer de resterende bernagie in kokend gezouten water, ongeveer 3 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat opnieuw uitlekken.
Pureer bernagie met de olijfolie.
Verwarm de bouillon in een pan. Roer de bernagiepuree erdoor en verwarm kort. Kruid met peper en zout.
Giet de pasta af, meng met de saus en verdeel over de borden. Bestrooi met pecorino en serveer gegarneerd met achtergehouden bernagieblaadjes.
Originele naam van het recept: Rigatone alla borragine.