Ingrediënten voor 6 personen:
1 liter bouillon
1 bosje / 4 a 5 grote rode bieten met blaadjes
1 komkommer
1/2 bosje bieslook
een paar radijsjes
1 bosje dille
1 liter karnemelk
500 ml dikke yoghurt
zout, peper en nootmuskaat
’n snufje ongeraffineerde suiker
1 eetlepel appelazijn of witte wijnazijn
6 hardgekookte eieren
Schil de bieten, snijd ze in blokjes en doe ze in een pan samen met 1 liter bouillon en kook gedurende 10 minuten.
Voeg na deze tijd gehakte bietenblaadjes toe, het snufje suiker en de azijn. Kook nog 5 minuten. Laat het geheel afkoelen en voeg vervolgens de gehakte radijsjes en kruiden toe aan de soep: bieslook en dille. Voeg als laatste de fijngesneden komkommer toe.
Giet karnemelk en yoghurt over alles. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met hardgekookte eieren, gehalveerd.