Ingredienten:
200 gram verse spinazie of Kaukasische rankspinazie
60 gram walnoten, 10 minuten geweekt in heet water
70 gram korianderblad (ongeveer 1 bosje)
2 eetlepels eerste persing olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepeltje citroensap of 1 eetlepeltje witte wijnazijn
½ theelepel zout
½ theelepel gemalen korianderzaad
¼ theelepel van elk: Gemalen fenegriekzaad, gemalen zwarte peper
Garnering: verse granaatappelpitjes
Bereiding:
Blancheer de spinazie in gezouten kokend water voor 30 seconden en laat het uitlekken. Voeg alle ingredienten toe aan ’n bleder of in ’n grote kom voor ’n staafmixer. Blend alles tot ’n smeerbare pasta. Bewaar in de koelkast voor gebruik.
Pkhali kan van verschillende dingen gemaakt worden, maar altijd met walnoten. De andere pkhali’s kunnen bijvoorbeeld ook gemaakt worden van gekookte witte bonen of worteltjes of geroosterde gepelde aubergines.