In het kader van zowel meer smaak als ook meer fruit eten:
De twee-ingredienten sappige taartkorst van haver en appelmoes.
Letterlijk ’n mooie bodem om ’n taart mee te maken zoals bijvoorbeeld ’n lemoncurd, orangecurd of ’n kwarktaart met ’n vruchtengelei en vruchten topping.
Ingrediënten:
1 1/2 kop grof gemalen haver is ongeveer 1 kopje
1/2 kop appelmoes
Bereiding:
Maal de haver in een blender tot ze enigszins vermalen zijn. Niet zo fijn als havermeel, maar laat wel wat textuur achter.
Voeg in een middelgrote mengkom de appelmoes toe aan de haver en roer goed om te mengen.
Druk het mengsel in de bodem en langs de zijkanten van een taartvorm van 20 cm, verdeel het gelijkmatig ongeveer 3/4 cm dik,
Prik met een vork of een klein mes een paar gaatjes in de bodem van de korst.
Bak op 175 graden Celsius gedurende ongeveer 20-25 minuten, totdat de korst stevig is en bruin begint te worden.
Haal uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet het vervolgens ongeveer 30 minuten in de koelkast om af te koelen en de taartkorst is klaar om te vullen.