’n heel makkelijk bijgerecht of als hoofdgerecht met rijst.
Benodigdheden:
Witte bonen in tomatensaus. 1 blik.
1 eetlepel kerriepoeder.
1 rode paprika en 1 groene paprika. In repen gesneden.
2 uien. In halve ringen gesneden.
1 wortel. In dunne repen gesneden.
1 a 2 tenen knoflook. Fijngesneden of fijngeraspt.
Verse groene of rode chilipeper naar smaak. Fijngehakt of in ringetjes gesneden.
1 blikje tomatenpuree of 1 a 2 rijpe tomaten fijngehakt.
Zout en peper naar smaak.
3 eetlepels olie om in te bakken.
Optionele groentenvariaties:
Sperziebonen uit pot.
Courgette in plakjes gesneden.
Witte kool in reepjes gesneden.
Okra. Heel of in stukjes.
Bereiding:
Doe de olie in ’n grote pan op middelhoog vuur, voeg de uien, de paprika en de wortel toe, roerbak alles voor ’n paar minuten. Verlaag daarna het vuur tot middellaag en voeg de chili en de knoflook toe en daarna de kerriepoeder, roebak alles nog ’n minuutje door en voeg de witte bonen uit blik toe en verwarm alles nog even door en smaak het af met eventueel nog wat peper en zout.
Toppings:
Verse koriander
Optionele condimenten:
Chutneys zoals aprikozenchutney of perzikchutney.
Hot sauce, jerk sauce.